Brochures

Brochures vertellen meer over een specifiek apparaat. Of dit apparaat goed gaat fuctioneren wordt bepaald door de manier waarop het wordt ingebouwd in de complete installatie. Dit vraagt de nodige vakkennis. Vakkennis van de componenten/apparatuur, maar ook van het proces waarbij de installatie wordt gebruikt. Alkaa kan voor het benodigde of gewenste advies zorgen. 

Flexibele afzuigarmen

Afzuigarmen zijn er in verschillende diameters en verschillende lengtes. De aansluiting op het vaste leidingwerk kan via een draaikrans (type RGF) of vast met een slangklem (type LGF). Rechte stukken van de arm zijn bij het type RFF uitgevoerd in vaste/gladde buis. Type TGI is een telescooparm met een lengte van ca. 1m dik en kan worden uitgetrokken tot een lengte van ca. 1,9m. 

Stoffilters

De maximum capaciteit van hetzelfde stoffilter kan sterk verschillen bij toepassing van bijvoorbeeld steenstof of carbon black of zinkstof. Zelfs de samenstelling van deeltjesgrootte van hetzelfde stof bepaalt mede de maximum capaciteit van een stoffilter. Zo is ook de keuze van het type filterelement en het filtermateriaal van belang. De hoeveelheid afgezogen stof is bepalend voor de keuze van het type filterelement en de manier van stofopvang en/of stofafvoer. 

Ventilatoren

Een installatie heeft luchttechnische weerstand in de afzuigkap, het aanzuigleidingwerk, het filter en de uitblaas. Een uitgebreide reeks aan ventilatoren biedt de mogelijkheid een efficiënte ventilator te selecteren voor elke installatie. Ventilatoren variëren van lage-/middendruk tot hogedruk en kunnen worden ingebouwd in geluiddempende omkastingen. 

ATEX componenten

Afzuigarmen, stoffilters en ventilatoren voor gebruik in een explosiegevaarlijke omgeving of voor het afzuigen van explosiegevaarlijk stof of een explosiegevaarlijke damp zijn ontworpen voor verschillende stof en gas Zones. Het inbouwen van een ATEX component vraagt om de nodige zorgvuldigheid.

Afzuigwanden en afzuigtafels

Per punt wordt bekeken wat de beste manier en de best mogelijke manier van afzuigen is. Verschillende uitvoeringen van afzuigwanden en afzuigtafels bieden vele mogelijkheden. 

Olienevelafscheiders

Voor het filteren van olienevel kan worden gekozen voor het afscheiden zo dicht mogelijk bij de bron en/of centraal. Zo dicht mogelijk bij de bron heeft als voordeel dat het achterliggende leidingwerk veel minder wordt vervuild. 

Vacuümunits

Vacuümsystemen worden toegepast als centraal stofzuigsysteem. Het vergemakkelijkt het schoonhouden van de productieomgeving. Stofzuigslang en bijbehorende accessoire worden op locatie gemakkelijk op het centrale leidingwerk aangesloten. In een straal van ca. 10m is sterk vacuüm voorhanden om materiaal op te zuigen. 

Selecteer de gewenste brochures:


Flexibele Afzuigarmen


Stoffilters

Ventilatoren


ATEX componenten
Afzuigwanden en -tafels

OlienevelafscheidersVacuümunitsLaboratorium flexibele afzuigarmen